Veel mensen dikken hun cv aan: meer verantwoordelijkheden, betere taalkennis en het verschuiven van periodes waarin een werknemer werkzaam was voor een werkgever komen veel voor. Sommige mensen gaan een stap verder: ze verzinnen cursussen en opleidingen die ze niet hebben gevolgd of competenties die ze niet machtig zijn. In tijden waar concurrentie sterk is probeert men zo perfect mogelijk te lijken voor een nieuwe werkgever om een baan te krijgen. Maar liegen op het cv, kan dat zomaar?

Liegen op cv

Recentelijk onderzocht een werkgever het functioneren van een van haar nieuwe werkneemsters. De werkgever was niet tevreden over het functioneren van de werkneemster. Onderzoek door de werkgever wees uit dat de functies en taken die vermeld staan in het cv van de werkneemster nooit zijn verricht. Ook over de beëindiging van haar vorige arbeidsovereenkomst had de werkneemster verkeerde informatie verschaft.

Ontslag op staande voet

De werkgever vond dit reden genoeg om de werkneemster op staande voet te ontslaan. Vervolgens stapte de werkgever naar de kantonrechter. Volgens de k